ERMELO - Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder zijn terug in de Nederlandse selectie van springruiters. Bondscoach Rob Ehrens voegde het duo, dat weer over internationale toppaarden beschikt, dinsdag toe aan zijn A-kader. Dat is de ploeg waaruit hij de combinaties voor de grote evenementen recruteert.

Dubbeldam heeft zich vorig jaar verscheidene keren op het allerhoogste niveau bewezen met BMC Van Grunsven Simon. Hij won met deze 12-jarige ruin enkele Grote Prijzen, waaronder de zeer lucratieve van Spruce Meadows in Canada en een wereldbekerkwalificatie.

Schröder werd in 2010 Nederlands kampioen met Eurocommerce New Orleans en stuurde de Holsteiner ruin, eveneens 12 jaar, naar de zege in de GP van Brussel.

Talentteam

Door de promotie van Schröder en Dubbeldam heeft Ehrens nu de keus uit negen internationals. Harrie Smolders en Marc Houtzager maken zelfs met twee paarden deel uit van het A-kader. De andere leden zijn Leopold van Asten, Eric van der Vleuten, Vincent Voorn, Jur Vrieling en Albert Zoer.

Drie van hen zitten met een ander rijdier ook nog in het B-kader. Gert-Jan Bruggink, Willem Greve, Nathalie van der Mei, Piet Raijmakers jr, Wout-Jan van der Schans, Leon Thijssen en Maikel van der Vleuten completeren dit 'talentteam'.