De 'bubble' is de fase van een toernooi waarin er nog één speler meer over is dan er geldprijzen zijn. In een veel Sit & Go's worden er drie plaatsen betaald. Daarom spreken we van de bubble als er nog vier spelers over zijn.

Ga minder callen
Op de bubble gaat iedereen tighter spelen. Vaak gaat er een speler all-in en folden de andere spelers. Hierdoor moet je minder handen gaan callen, want als je een all-in callt en verliest kan dit het einde van je toernooi betekenen. Het betekent ook dat je tegenstanders in het geld komen zonder dat ze een risico hebben hoeven nemen - niet iets dat je mogelijk wilt maken voor hen.

Ga vaker all-in als je de eerste in een pot bent
Dit is een logisch gevolg van het vorige punt. Je kunt er gebruik van maken dat iedereen tighter gaat spelen door met meer handen all-in te gaan en zo de blinds en antes te stelen. Zo zorg je dat de blinds je niet al te veel chips kosten.

Speel agressiever als je de meeste chips hebt
De meeste chips hebben heeft een aantal voordelen, vooral op de bubble. Je kunt niet in een hand uitgeschakeld worden, dus je kunt met meer handen agressief zijn. Je zet niet zo veel op het spel als een speler met een gemiddelde of kleine stack, dus je kunt een klap opvangen en nog steeds in het toernooi zitten.
Nog een voordeel is dat je meer chips hebt dan je tegenstanders, waardoor ze elke keer als ze met jou in een hand zitten, hun toernooileven op het spel zetten. Hierdoor gaan ze weer minder handen callen zoals hiervoor beschreven.

Ga minder all-in tegen grote stacks
Op de bubble moet je met een redelijk aantal handen all-in gaan, maar wees terughoudender met het all-in gaan tegen een grote stack. Omdat hij veel meer chips heeft, kan de grote stack het zich veroorloven om met meer handen te callen, dus is de kans dat je uitgeschakeld wordt groter dan wanneer je all-in gaat tegen een gemiddelde stack.

Val de stack aan die het dichtst bij die van jou ligt
Als je nog maar weinig chips hebt, zoek je de speler op die ongeveer net zo veel chips als jij heeft en val je die aan. Je krijgt nu een situatie waarin het 'hij of ik' is, en kunt hier maximaal voordeel uit halen als je een all-in van hem wint. Dit in tegenstelling tot wanneer je een all-in wint van een grote stack die veel meer chips heeft en je niet beloond wordt met een plaats in het geld. Je verdubbelt dan wel je stack, maar er zijn nog steeds vier spelers over en de strijd op de bubble gaat door.

Lees volgende week zaterdag over spelen rond de bubble en stackgroottes.