Het boek 2010 gaat dicht, wat staat ons in 2011 te wachten?

Door Edwin Struis

2 januari 2011
Na afloop van de Nieuwjaarswedstrijd tussen de Koninklijke HFC en de oud-internationals (1-5) tekenen Pierre van Hooijdonk, Giovanni van Bronckhorst, Michael Mols, Jean-Paul van Gastel, Orlando Trustfull, Regi Blinker en drie spelers van HFC een contract bij Feyenoord. “Het zijn stuk voor stuk betere spelers dan die ik nu tot m’n beschikking heb", aldus een glunderende Mario Been die nog twijfelt over het aantrekken van Ben Wijnstekers.

27 februari 2011
Na Theo Bos moet ook Albert Ferrer het veld ruimen bij Vitesse. Daags na de ontluisterende 5-1 nederlaag tegen Heracles wordt hem de wacht aangezegd door clubeigenaar Merab Zjordania die John van den Brom aanstelt als opvolger. “Die naam stond al heel lang bovenaan m’n verlanglijstje", aldus een licht geëmotioneerde Zjordania. “Van den Brom is de man die ons in 2013 naar de titel zal leiden.”

5 maart 2011
Nog voor de eerste vergadering trekt Peter Boeve zich terug als lid van de ledenraad van Ajax. “Ik heb urenlang voor de spiegel thuis geoefend en ‘Je kan het, je kan het’ geroepen, maar ik kan het de andere leden niet aandoen om naar mijn wartaal te luisteren", aldus de voormalige verdediger in een schriftelijke verklaring.

10 april 2011
Na Theo Bos en Albert Ferrer moet ook John van den Brom het veld ruimen bij Vitesse. Daags na de ontluisterende 5-1 nederlaag tegen ADO Den Haag wordt hem de wacht aangezegd door clubeigenaar Merab Zjordania die Steve McClaren aanstelt als opvolger. “Die naam stond al heel lang bovenaan m’n verlanglijstje", aldus een licht geëmotioneerde Zjordania. “McClaren is de man die ons gaat behoeden voor degradatie.”

4 mei 2011
De hond van Piet Velthuizen is het zat. Via Skype laat hij z’n baas weten dat het Spaanse avontuur nu wel lang genoeg heeft geduurd. Bello: “Hij keept geen minuut, hij krijgt geen geld, hij houdt niet van tapas en olé is het enige woordje Spaans dat hij kent. Het is mooi geweest.”

17 juni 2011
In een openhartig interview met Ivo Niehe onthult arts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt dat Arjen Robben een half jaar voor niets op een zijspoor stond bij Bayern. “Hij was zo fit als een hoentje", aldus de Duitse bondsarts die zegt geen spijt te hebben van z’n opzettelijk verkeerd gestelde diagnose. “Geen speler, club of bond is groter dan Herr Professor Dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt", aldus Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt desgevraagd.

25 juli 2011
Na Theo Bos, Albert Ferrer en John van den Brom moet ook Steve McClaren het veld ruimen bij Vitesse. Daags na de ontluisterende 5-1 nederlaag in een oefenwedstrijd tegen Genemuiden wordt hem de wacht aangezegd door clubeigenaar Merab Zjordania die Co Adriaanse aanstelt als opvolger.

“Die naam stond al heel lang bovenaan m’n verlanglijstje,” aldus een licht geëmotioneerde Zjordania, “Adriaanse is de man die ons naar de top van het rechterrijtje van de Jupiler League zal leiden.”

9 augustus 2011
Voor een nieuwe reeks echteboterreclame melden zich een paar unieke duo’s op de opnameset te Geilenkirchen. “Dit buitenkansje konden we niet laten lopen", aldus de koppels Blind/Jol, Rijkaard/Neeskens, Van Bommel/Jansen en De Boer/El Hamdaoui.

23 september 2011
Na Theo Bos, Albert Ferrer, John van den Brom en Steve McClaren moet ook Co Adriaanse het veld ruimen bij Vitesse. Daags na de ontluisterende 5-1-nederlaag tegen Veendam wordt hem de wacht aangezegd door clubeigenaar Merab Zjordania die Guus Hiddink aanstelt als opvolger.

“Die naam stond al heel lang bovenaan m’n verlanglijstje", aldus een licht geëmotioneerde Zjordania, “Hiddink is de man die ons naar winst in een van de eerstvolgende wedstrijden zal leiden.”

11 oktober 2011
Na afloop van de met 3-1gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Zweden krijgt Oranje-middenvelder Nigel de Jong van UEFA-voorzitter Michel Platini een speciale fairplay-award overhandigd. “Sinds zijn rentree in februari tegen Oostenrijk heeft hij geen enkele overtreding meer gemaakt", aldus de preses. “De Jong is het ideale uithangbord voor ons voetbal.”

13 november 2011
Vanuit zijn woning in Beetsterzwaag laat Luis Suarez weten open te staan voor nieuwe aanbiedingen. “Bijtar Jeruzalem, Bolton Tanderers en West Hap United hebben al interesse getoond", aldus Suarez vanachter z’n ontbijttafel, “maar ik ga waarschijnlijk tekenen bij Atbético Madrid.”

14 december 2011
Na Theo Bos, Albert Ferrer, John van den Brom, Steve McClaren en Co Adriaanse moet ook Guus Hiddink het veld ruimen bij Vitesse. Daags na de ontluisterende 5-1 nederlaag tegen Telstar wordt hem de wacht aangezegd door clubeigenaar Merab Zjordania die José Mourinho aanstelt als opvolger.

“Die naam stond al heel lang bovenaan m’n verlanglijstje", aldus een licht geëmotioneerde Zjordania. “Mourinho is de man die ons in 2013 naar de titel in de Topklasse zal leiden.”