NEW ORLEANS - De Los Angeles Lakers hebben woensdag (plaatselijke tijd) eindelijk weer een overwinning geboekt. Na drie nederlagen op rij won de regerend kampioen in de NBA met 103-88 van de New Orleans Hornets.

Lamar Odom was als invaller topscorer bij de Lakers met 24 punten. Kobe Bryant voegde er 20 punten aan toe en Andrew Bynum maakte er 18.

''Hopelijk kunnen we hier weer verder mee. Maar je weet nooit wat er de volgende wedstrijd zal gebeuren'', aldus Odom.

Odom was enige tijd in de basis de vervanger van de geblesseerde Bynum. Maar Bynum was woensdag weer fit en begon toch weer in de basis. Odom moest plaats nemen op de bank. ''Dat was geen verrassing voor mij. Dit was de plek van Andrew. Zo liep het ook goed'', vond Odom.

Miami Heat

De Miami Heat wonnen met 125-119 van de Houston Rockets. Dwyane Wade was de grote man bij de Heat. Hij maakte maar liefst 45 punten. LeBron James was goed voor 20 punten.

De Detroit Pistons waren met 104-92 te sterk voor Boston Celtics. Francisco Elson boekte een overwinning met de Utah Jazz. De ploeg van de Rotterdammer won met 103-95 van de Los Angeles Clippers. Elson kreeg twee minuten speeltijd en kwam daarin niet tot scoren.

Koningsschot

De wedstrijd tussen de Sacramento Kings en Memphis Grizzlies werd pas in de slotseconden beslist: 100-98. Tyreke Evans bezorgde de Kings met een waar koningsschot de overwinning.