BORMIO - Michael Walchhofer heeft zijn liefde voor de Stelviopiste weer eens bekrachtigd. De Oostenrijkse skiër won woensdag voor de derde keer in zijn carrière de moeilijke afdaling in het Italiaanse Bormio. Het was al zijn achttiende zege in een wereldbekerwedstrijd.

De 35-jarige Walchhofer klokte op het bochtige traject een tijd van 1.59,66 minuut. Hij was op de streep net iets sneller dan de Zwitser Silvan Zurbriggen, die in 1.59,74 de tweede tijd neerzette. Christof Innerhofen uit Italië bezette met 2.00,02 de derde plaats.

Zurbriggen nam door zijn tweede plaats de leiding over van de Amerikaan Ted Ligety in de stand van de algemene wereldbeker. Hij heeft precies 1 punt meer dan Walchhofer, die klom naar plaats twee.

De Stelvio lag er vrij ijzig bij, waardoor veel skiërs problemen hadden met de piste. Onder anderen de Oostenrijkse favorieten Klaus Kröll en Mario Scheiber gingen onderuit. Walchhofer bleef wel overeind, maar hij is dan ook bijna altijd goed in Bormio. Hij won als gezegd al twee keer eerder, maar haalde in het verleden ook tweede en derde plaatsen.