OKLAHOMA CITY - Dallas Mavericks kan ook zonder zijn vedette Dirk Nowitzki winnen. De topploeg uit de Western Conference versloeg maandagavond Oklahoma City Thunder met 103-93.

De Mavericks speelden bijna driekwart van de wedstrijd zonder Nowitzki, die al vroeg in de tweede periode was uitgevallen met een knieblessure.

''Het was wel even schrikken toen Dirk uitviel'', aldus ploeggenoot Jason Terry. ''Halverwege de wedstrijden zagen we 'm weer, hij vroeg lachend wat de stand was. Dat gaf ons vertrouwen.''

Caron Butler werd door het uitvallen van Nowitzki topscorer bij de Mavericks met 21 punten, Shawn Marion maakte er twintig. De Duitser was in de ruim elf minuten die hij op het veld stond, overigens goed voor dertien punten.

Elson

Zonder Dan Gadzuric won Golden State Warriors met 110-95 van Philadelphia 76ers. Francisco Elson kwam wel in actie bij Utah Jazz, maar de Rotterdammer kon zijn team niet aan een overwinning helpen. Utah Jazz ging met 91-96 onderuit tegen Portland Trail Blazers.

Elson stond 12,32 minuten op het veld en was daarin goed voor twee punten en twee rebounds. Deron Williams was met 31 punten het meest productief bij de ploeg van Elson.

Utah Jazz

Utah Jazz staat op de vierde plaats in de westelijke divisie, met 21 overwinningen tegenover tien nederlagen.

Golden State Warriors doet het ondanks drie overwinningen op rij een stuk minder. De ploeg van Gadzuric bivakkeert met twaalf tegen achttien in de onderste regionen.