AMSTERDAM - Green Bay Packers moet het in hun jacht op een ticket voor de play-offs voorlopig doen zonder hun aanvalsleider Aaron Rodgers. De quarterback verliet zondag tegen de Detroit Lions het veld met een hersenschudding en staat de komende wedstrijden aan de kant.

Het is voor Green Bay de derde offensieve sterspeler dit seizoen die te kampen heeft met een blessure. Ook tight end Jermichael Finley en runningback Ryan Grant kunnen door blessures niet in actie komen.

De ploeg uit de NFC North is daardoor aangewezen op de sterke defensie. Die slaagde er zondag in om het slecht presterende Detroit op zeven punten te houden. Maar doordat de aanval van de Packers door het wegvallen van Rodgers weinig meer teweeg kon brengen, was dat genoeg voor de winst; 7-3.

Sneeuwstorm

New England moest het in en tegen Chicago opnemen in wat het best omschreven kan worden als een sneeuwstorm. Vooral de harde wind zorgde ervoor dat de lading sneeuw die op en rond het veld lag opstoof.

Vantevoren werd dan ook verwacht dat de aanval onder leiding van Tom Brady een zware middag tegemoet zou gaan tegen de stugge defensie van de Bears. Niets was echter minder waar. Met een totale terreinwinst van 369 yards en twee touchdowns leidde Brady zijn ploeg naar een afgetekende overwinning: 36-7.

Receiver Deion Brands ontving daarvan meer dan 150 yards en één touchdown terwijl de defensie van de Patriots simpel op de been bleef. Chicago-quarterback Jay Cutler werd twee keer onderschept en forceerde twee keer een turnover middels een fumble.

Steelers

De New York Jets liepen, met het oog op de play-offs, tegen een pijnlijke nederlaag aan tegen de Miami Dolphins 10-6. Door de tweede verliespartij op rij raakt de ploeg van coach Rex Ryan het zicht op divisieleider New England kwijt. Komende week moet er gewonnen worden tegen Pittsburgh om in de race te blijven voor een wild card.

De Steelers beleefden zondag een stroeve start tegen de Cincinatti Bengals. Onder leiding van quarterback Ben Roethlisberger, die door de Bengals-defensie regelmatig tegen de grond werd gewerkt, werd het initiatief overgenomen waardoor Pittsburgh alsnog een simpele zege kon bijschrijven; 23-7.

Roethlisberger zelf speelde in het scoreverloop een marginale rol. De aanval van de Steelers komt de laatste wedstrijden nagenoeg niet tot scoren. Ook zondag werden beide touchdowns door de defensie bijgeschreven. Bengals-quarterback Carson Palmer werd twee keer onderschept. Beide keren wist de Steelers-defensie de intercepties terug te brengen voor een score.

Spannend

Runingback Michael Turner zorgde ervoor dat de Atlanta Falcons voor de zevende keer op rij zegevierden. Zijn drie scores bleken te veel voor laagvliegers Carolina Panthers; 31-10. De strijd om de winst in de NFC South is ongemeen spannend omdat ook de regerend kampioen New Orleans Saints blijft winnen.

Drie scores van quarterback Drew Brees bleken genoeg om St. Louis Rams te verschalken. Het was voor New Orleans de zesde zege op rij waarmee hun seizoenstotaal verbeterde naar 10 overwinningen en drie nederlagen. Atlanta gaat vooralsnog aan de leiding in de divisie met elf zeges en twee verliespartijen.

Verrassend

Donderdag won Indianpolis Colts al de topper van Tennessee Titans met 30-28. Niettemin gaat Jacksonville Jaquars dankzij hun 38-31 zege op Oakland verrassend aan de leiding in de divisie. Op voorhand werd in de AFC South een hevige strijd voorspeld tussen de Colts, de Titans en de Houston Texans, met slechts een bijrol voor de ploeg uit Florida.

Overige scores

Cleveland @ Buffalo 6-13; Tampa Bay @ Washington 17-16; Seattle @ San Francisco 21-40; Denver @ Arizona 13-43; Kansas City @ San Diego 0-31.