LILLEHAMMER - ''Het was een wedstrijd van de verdediging''. Dat zei bondscoach Henk Groener over de wedstrijd van zijn handbalsters tegen Frankrijk op het Europees kampioenschap.

Het Nederlands team slikte zondag in het Noorse Lillehammer een bittere nederlaag van 21-23 tegen de finalist van het WK 2009.

''De dekking was gedegen. Maar we hadden moeite om tot doelpunten te komen. Dat gold trouwens ook voor Frankrijk'', zei Groener.

''Daar moeten we dus wel aan werken. We moeten in de aanval tactieken verzinnen om makkelijker te scoren, want dat ging nu niet goed. Het was onze derde wedstrijd op rij waarin de keepster de beste speelster van de tegenpartij was.''

Rustdagen

Vooraf had Groener nog gezegd dat hij blij was met de twee rustdagen voor zijn team, dat zich als nummer twee van de groep plaatste voor de hoofdronde en twee punten meenam.

''De drie duels in de groepsfase hebben ons veel energie gekost, maar we bleven tegen Frankrijk overeind. In de slotfase zag ik inzet en vechtlust, dat kun je niet als je op bent.''