LYON - Olympique Lyon heeft zich zondag met een overwinning op Toulouse (2-0) nadrukkelijk gemengd in de strijd om de titel in Frankrijk. De ploeg uit Lyon heeft twee punten minder dan koploper Lille.

Lyon staat na de overwinning op de derde plaats, één punt achter nummer twee Paris Saint-Germain.

De titelstrijd in Frankrijk is ongemeen spannend. Het verschil tussen lijstaanvoerder Lille en nummer dertien Toulouse is 'slechts' zeven punten.

Lille handhaafde zich zaterdag met veel moeite aan kop door een nipte zege bij hekkensluiter Arles-Avignon: 0-1. Tulio de Melo bezorgde de bezoekers in blessuretijd alsnog drie punten. Lille heeft 31 punten uit zeventien duels.

Paris SG

Nummer twee Paris Saint-Germain kwam op dertig, door een zege bij Valenciennes (2-1). Beide PSG-treffers waren van de Braziliaan Nenê, waarvan de winnende zes minuten voor tijd.

Stade Rennes verzuimde zondag weer op gelijke hoogte te komen met PSG. De nummer vier van de ranglijst kwam niet verder dan 0-0 tegen Girondins Bordeaux. Olympique Marseille raakte achterop door een gelijkspel bij Auxerre: 1-1.

Rode kaart

'OM' kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt van Loïc Remy. Valter Birsa herstelde nog voor rust het evenwicht door een strafschop te benutten, na een overtreding van Stéphane M'Bia.

Deze verdediger kreeg bovendien rood. De numerieke meerderheid hielp Auxerre niet in de tweede helft.