VAL D'ISERE - De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher heeft zondag de wereldbekerslalom in Val d'Isere op zijn naam gebracht.

Hij was in de eerste manche, gewonnen door de Italiaan Manfred Mölgg, slechts vierde maar sloeg in de tweede toe met een onberispelijke run op de veeleisende Bellevarde-piste.

Hirscher, zoon van een Oostenrijkse vader en een Nederlandse moeder, bleef zijn landgenoot Benjamin Raich en de Fransman Steve Missillier voor. De laatste stond nog nooit op het podium.

Grote dag

Een jaar eerder vierde Hirscher op dezelfde piste zijn eerste wereldbekerzege, toen op de reuzenslalom. De 21-jarige Oostenrijker genoot er zichtbaar van. ''Val d'Isere ligt me wel. Het is de tweede grote dag in mijn leven, na mijn zege hier vorig jaar. En dan ook nog mijn eerste slalomzege.''

Hirscher ging het beste om met de wisselende omstandigheden. Veel concurrenten hadden moeite met het veranderende licht en de neerdwarrelende sneeuw. De eerste run was een zware en maakten aan de aspiraties van wereldkampioen slalom Manfred Pranger, olympisch kampioen Giovanni Razzoli, topfavoriet Jean-Baptiste Grange en Reinfried Herbst een einde.

Ook voormalig wereldkampioen Mario Matt en de Amerikaan Bode Miller slaagden er ook niet in de ochtendrun goed te volbrengen.

Beaver Creak

Een dag eerder zette Ted Ligety de reuzenslalom van Val d'Isère naar zijn hand. De Amerikaan was veruit de snelste op de moeilijke piste. Ligety boekte al zijn tweede zege van deze winter. Hij was afgelopen weekend ook de beste in de reuzenslalom van Beaver Creek.

De Amerikaan was in de eerste run de beste en in de tweede manche bouwde hij zijn voorsprong verder uit. De Noor Aksel Lund Svindal eindigde op de tweede plaats met meer dan een seconde achterstand. De Italiaan Massimiliano Blardone werd derde.

Tessa Worley

Tessa Worley won zondag in de Zwitserse wintersportplaats St. Moritz een reuzenslalom voor de wereldbeker. De Franse skiester, twee weken geleden in Aspen ook al de beste in deze discipline, eindigde in de eerste manche als vijfde maar maakte in de tweede onder moeilijke omstandigheden haar achterstand goed.

De Finse Tanja Poutainen werd op slechts een honderdste seconde tweede. De Sloveense Tina Maze gaf 0,31 toe.