AMSTERDAM - Bij een ijshockeywedstrijd tussen Michigan en Michigan State is zaterdag in Amerika een nieuw toeschouwersrecord gevestigd. Maar liefst 113.411 supporters keken naar het duel tussen de twee collegerivalen.

De organisatoren hadden voor de recordpoging een ijsvloer aangelegd in het football-stadion van Michigan genaamd The Big House. Het is sinds de verbouwing afgelopen zomer het grootste stadion van Amerika met een officiële capaciteit van 109.901.

Tijdens de meeste wedstrijden van het footballteam loopt het toeschouwersaantal echter op tot boven de 111.000. Begin september werd het vorige record gevestigd tijdens een footballwedstrijd tussen Michigan en Connecticut met 113.090 toeschouwers.

De ijshockeywedstrijd stond al sinds het voorjaar van 2009 op het programma. In de volksmond werd het duel omgedoopt tot 'The Big Chill at the Big House'. Tijdens de derde periode van de met 5-0 door Michigan gewonnen wedstrijd werd officieel bekendgemaakt dat er sprake was van een nieuw record.