DALLAS - De basketballers van de Dallas Mavericks hebben zaterdagavond in de NBA hun twaalfde zege op rij geboekt.

Ook Utah, met de Rotterdamse center Francisco Elson bijna 17 minuten binnen de lijnen, kon de ploeg rond de Duitse grootheid Dirk Nowitzki niet stoppen: 103-97.

Utah, bezig aan een goed seizoen, werd aanvankelijk totaal overrompeld. Dallas sprintte weg naar 29-4 en leidde halverwege met 54-42. In het laatste kwart werd toch spannend. De bezoekers kwamen vooral dankzij Deron Williams, topscorer met 34 punten, terug tot 96-95. De verrassing bleef evenwel uit.

Nowitzki droeg 31 punten bij aan het totaal van Dallas en pakte ook nog 15 rebounds. Elson maakte namens de Jazz in de tijd die hem was gegund 5 punten.

Heat

Het gouden duo Dwyane Wade (36 punten) en LeBron James (25) hield Miami Heat bovenaan in hun divisie. Ditmaal was Sacramento Kings het slachtoffer: 104-83. Chris Bosh onderscheidde zich onder de borden met 17 rebounds, James pakte er 10.

Bulls

De Chicago Bulls versterkten hun leidende positie in de Central Division van de Eastern Conference door de Minnesota Timberwolves met 113-82 te verslaan. Vijf spelers haalden de dubbele cijfers.

Keith Bogans was het trefzekerst: 21. Indiana Pacers raakte wat verder achterop door een nederlaag in Atlanta tegen de Hawks: 97-83. Bij de thuisclub werd guard Jamal Crawford 'vanaf de bank' topscorer met 25 punten.

Celtics

Boston Celtics, topper in de Atlantische divisie, had voor eigen publiek totaal geen moeite met de Carlotte Bobcats: 93-62. Alleen de dertigers Nazr Mohammed en Stephen Jackson onttrokken zich enigszins aan de malaise bij de bezoekers.