AMSTERDAM - De zege bleek uiteindelijk te hoog gegrepen voor Guido van der Valk, maar de 4e plaats in het Cambodja Open was een goed resultaat.

Al op de eerste hole van de Phokeethra Country Club moest de dertigjarige Nederlander zijn ambities om te winnen op een lager pitje zetten.

Waar hij in de eerste drie rondes in totaal slechts één bogey maakte, opende hij de vierde en laatste ronde met het inleveren van een slag.

Kaart

Van der Valk maakte voor de turn weliswaar ook nog twee birdies maar dat was niet voldoende om in te lopen op de leider in de wedstrijd, de ontketende Thai Jaidee.

En nadat ook de tweede negen aanvingen met een bogey, was het vooral zaak niet nog meer slagen in te leveren om op zijn minst een topnotering veilig te stellen en wellicht zijn kaart voor 2011.

Lijfsbehoud

In die opdracht slaagde Van der Valk in elk geval deels. Er was nog wel een bogey (op de par-4 vijftiende), maar daar stonden birdies tegenover op dertien, zestien en zeventien voor een vierde ronde onder par (-2) en een toernooitotaal van -14 en een gedeeld vierde plaats in het eindklassement op zes slagen van winnaar Jaidee.

Of de vierde plaats voldoende is voor direct lijfsbehoud wordt pas duidelijk als iedereen binnen is.