MALELANE - Floris de Vries heeft een matige derde ronde gelopen in het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika, onderdeel van de Europese Tour.

De jonge Nederlandse golfer, die debuteert op dit niveau, had zaterdag 74 slagen nodig maar won desalniettemin nog een paar plaatsen in de rangschikking. Met een totaal van 219 (+3) bezet hij de gedeelde 43e plaats.

De Vries had een ongelukkige start. Op de 'heenweg' noteerde hij twee bogeys en een birdie om vervolgens op de negende hole, eerder tweemaal goed voor een par, drie slagen in te leveren.

Drie birdies

Na een nieuwe bogey leek een duikeling in het klassement onvermijdelijk. In de slotfase herstelde de 21-jarige Apeldoorner zich echter knap met drie birdies.

De Zuid-Afrikaan Anthony Michael begint zondag als favoriet aan de slotklus. Hij heeft echter nog maar één slag voorsprong op zijn landgenoot Dawie van der Walt en de Spanjaard Pablo Martin.

Sprong voorwaarts

De laatste maakte dankzij een ronde van 68, een van de beste verrichtingen van de dag, een sprong voorwaarts.

De eerste prijs is bijna 160.000 euro. Mocht De Vries z'n klassering weten vast te houden dan komt in de 'order of merit' 2011 meteen zo'n 6 mille achter zijn naam te staan.