AMSTERDAM - Zowel Christel Boeljon als Dewi-Claire Schreefel herstelden zich van dag twee op de Qualifying School van de LPGA. Ze gingen onder par.

De tweede dag van Final Stage van de LPGA was niet goed geweest voor de Nederlandse vrouwen in Florida.

Schreefel en Boeljon bleven ruim boven par en Marieke Nivard liep zelfs tegen een diskwalificatie op door te tekenen voor een verkeerde scorekaart.

Op de derde dag van het vijfdaagse toernooi herstelden de twee speelsters van Golf Team Holland zich enigszins van de moeilijke tweede dag door allebei onder par te blijven.

Schreefel

Schreefel -de best geklasseerde van de twee met een gedeeld twaalfde plaats- ging rond in 71 slagen (-1) op de Legends Course dankzij drie birdies en twee bogeys.

De Diepenveense won daarmee terrein, al was het slechts één plaatsje: van T13 naar T12 (-1).

Boeljon

Boeljon -gisteren met een 77 flink aan de verkeerde kant van de score- herstelde zich goed op dag drie door eveneens rond te gaan in 71 slagen op de Champions Course.

De Beverwijkse maakte twee birdies en één bogey voor haar dagtotaal van één onder par waardoor ze tien plaatsen won in het klassement (T25, +2).

Cut

Na vier dagen valt de cut. Na vijf dagen is voor de beste veertig speelsters een kaart voor de LPGA beschikbaar.

Voor de allerbesten ligt er een goede kaart klaar, voor de laatsten in het klassement niet meer dan een minimaal kaartje waarmee hooguit enkele wedstrijden te spelen zijn.