GIRONA - Golfer Tim Sluiter heeft zich verzekerd van deelname aan de Europese Tour in 2011. De 21-jarige Nederlander zette vrijdag bij het finaletoernooi van de qualifying school in het Spaanse Girona een slotronde neer van 69.

Met een totaal van 416 slagen eindigde Sluiter in de eindstand knap als gedeeld elfde. Dat was ruimschoots voldoende, want een plek bij de eerste dertig was vereist.

Hij verbeterde zich veertien plaatsen ten opzichte van donderdag.

'Goed jaar'

''Dit was echt een heel goed jaar'', jubelde Sluiter op de website van de golffederatie NGF. ''Alle doelen die ik gesteld heb, heb ik gehaald. Probeer daar maar eens overheen te komen. Nu gaat het echt beginnen. De Europese Tour, daar doe je het voor.''

De wedstrijd volgende week in Zuid-Afrika slaat hij nog over. ''Er was wel even twijfel - aan het begin moet je misschien spelen wat je kan spelen - maar het waren twee lange en vermoeiende weken."

"Even vrij kan helemaal geen kwaad. Ik ga nog genoeg kansen krijgen op de Europese Tour.''

Nederlanders

Sluiter is na Joost Luiten, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Floris de Vries de vijfde Nederlander die komend seizoen zijn opwachting mag maken op de Europese Tour.

Sluiter speelde dit jaar op het derde profniveau in de EPD Tour en eindigde als vijfde. Met die plek verdiende hij een kaart voor de Challenge Tour, de profcyclus onder de Europese Tour. Hij wilde echter meteen doorstoten naar het hoogste niveau en dat is hem gelukt.