LIMONE PIEMONTE - Snowboardster Nicolien Sauerbreij is vrijdag als zevende geëindigd in de wereldbekerwedstrijd parallel reuzenslalom bij Limone Piemonte.

De olympisch kampioene bleef op de Italiaanse piste in de kwartfinale steken. Daarin was de Russin Svetlana Boldikova over twee races te sterk.

De wereldbekerwedstrijd leverde een zege op voor de Russische Ekaterina Toedegesjeva, die in oktober ook de eerste wereldbekerwedstrijd (indoor) in Landgraaf op haar naam schreef.

Achterstand

Sauerbreij sloot vrijdagochtend de kwalificatie als achtste af. Daarna versloeg ze in de achtste finale de Duitse Isabella Laböck.

Boldikova nam vervolgens in de eerste run van de kwartfinale ruim een halve tel voorsprong.  In de tweede race kon Sauerbreij die achterstand niet goedmaken. Aan de streep was het verschil opgelopen tot 0,93 seconde.

Marieke Sauerbreij belandde in de kwalificatie op de 25e plaats, niet voldoende om met de beste zestien verder te gaan.

Wereldbekerklassement

In het wereldbekerklassement leidt Toedegesjeva, die vrijdag in de finale haar landgenote Alena Zavarzina versloeg, met 2000 punten.

Nicolien Sauerbreij, die bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Landgraaf in de kwalificatie onderuit schoof en een hoge klassering miste, bezet de veertiende plaats met 388 punten.

Zaterdag staat in Limone Piemonte nog een parallel slalom voor de snowboarders op het programma.