AMSTERDAM - Zo goed als de Nederlandse vrouwen op de Amerikaanse Qualifying School het op dag één deden, zo moeilijk hadden ze het op dag twee.

Het was moeilijk op de tweede dag van de Final Stage in Florida en ook de Nederlandse vrouwen ondervonden daar hinder van. Zij leverden stuk voor stuk in op de mooie noteringen die ze na de eerste dag in hadden genomen.

Dewi-Claire Schreefel wist zich nog het beste te handhaven, al leverde de Diepenveense ook in op haar mooie top-10 notering van de eerste dag.

Birdies waren duur op de Champions Course van LPGA International in Daytona Beach en pas op de allerlaatste hole maakte Schreefel de eerste van de dag voor een 74 en een plaats buiten de top-10.

Boeljon

Christel Boeljon maakte een birdie meer birdie - ze opende met back-to-back birdies op de eerste twee holes, maar zette daar veel te veel verliesslagen tegenover.

In vijf holes tijd (tussen hole vier en acht) gooide de Nederlandse nummer tien van de Europese Order of Merit haar hele toernooi weg door niet minder dan zes slagen in te leveren. De Beverwijkse maakte bogey, par, dubbel, dubbel, bogey.

Dankzij veertig slagen op de eerste negen maakte ook Boeljon een vrije val in het klassement al wist ze het schip op de tweede negen weer in wat rustiger vaarwater te brengen. De teller stokte uiteindelijk op vijf boven par voor de dag en de 48e plaats in het klassement.

Nivard

Iets dieper nog dan de val van Boeljon was de knal die Marieke Nivard maakte. De amateur opende de eerste dag onder par, maar leverde op dag twee ongekend fors in met een rondje in negen boven par.

Bij de turn (Nivard begon op tien) had de Brabantse al veertig slagen gebruikt, en op de weg terug had ze er zelfs nog meer nodig onder andere dankzij een acht op de par-5 achtste. Die achtste hole betekende waarschijnlijk ook het einde van Nivards ronde.

De score van hole achttien verscheen nooit op het scorebord waarvan ze zelf op een gegeven moment helemaal verdwenen was.