AL KHOBAR - Nick Matthew speelt in de finale van het WK squash in Al Khobar (Saudi-Arabië) tegen zijn landgenoot James Willstrop.

De Engelse favoriet won donderdag in de halve eindstrijd in drie games van titelverdediger Amr Shabana: 11-6 12-10 12-10. De 31-jarige Egyptenaar was als derde geplaatst.

Willstrop begon matig tegen Peter Barker, eveneens uit Engeland, maar groeide nadat hij de tweede game in de verlenging had binnengehaald: 8-11 14-12 11-4 11-8.

Primeur

Voor het eerst wordt nu dus een Engelsman wereldkampioen squash.

Shabana, die met vier titels de legendarische Pakistanen Jansher en Jahangir Khan benadert, had zwaar de pest in na zijn nederlaag.

Hij leidde in de tweede en derde game respectievelijk met 7-2 en 9-7, maar kon op 10-9 tot twee keer toe een matchpoint niet benutten.

'Legende'

De taaie Matthew kon het tempo hoog genoeg houden omzijn opponent uit Cairo, misschien net iets minder fit dan in zijn gloriejaren maar nog altijd even inventief, eronder te krijgen.

''Amr blijft een een ongelooflijke squasher. Hij sloopte me op de forehand. 'Jij bent ook een legende', heb ik na afloop tegen hem gezegd'', liet de Engelsman weten.