AMSTERDAM - Oranje-Zwart heeft in de achtste finale van de EHL het Spaanse RC de Polo geloot. De Catalanen drongen vorig jaar door tot de halve finales, waarin ze het na shoot-outs aflegden tegen de latere winnaar Uhlenhorster.

Captain Marcel Balkestein beseft dan ook dat de Eindhovenaren een pittige klus wacht.

"In de eerste knock-outronde hoop je nog op een relatief makkelijke tegenstander", aldus Balkestein. "Ik had liever Dinamo Kazan getroffen, daar wonnen we dik van in de groepsfase. Dit is een mooi affiche, maar geen makkelijke loting."

"Polo is een zware tegenstander, een aardige ploeg met een aantal goede spelers. Het had beter gekund, maar ik denk dat wij van alle mogelijke tegenstanders zouden kunnen winnen. Dus ook van Polo."

Trackrecord

Balkestein zijn trackrecord tegen Spaanse ploegen is vooralsnog optimaal. "Ik heb een keer eerder tegen een Spaanse club gespeeld, tegen Club Egara, waar mijn teamgenoot David Algere toen speelde. Destijds wonnen we, dus voorlopig heb ik tegen Spaanse teams een honderd procent score. Laten we proberen dat vol te houden."

Mocht Oranje-Zwart de mannen uit Barcelona verslaan, dan wacht in de kwartfinale de winnaar van Bloemendaal-Uhlenhorster. "We hadden het niet veel slechter kunnen treffen. Het is pittig, maar ook een mooie uitdaging. Ik kijk ernaar uit."