AMSTERDAM - De Major League Baseball staat deze week in het teken van een aantal grote transfers. De twee prominentste clubs in het Amerikaanse honkbal, Boston Red Sox en New York Yankees, graven diep in de zakken en leggen honderden miljoenen dollars neer voor vier spelers.

De Red Sox legden vorige week slagman Adrian Gonzalez vast middels een zevenjarig contract dat rond de 154 miljoen dollar waard is. Donderdag kwam daar linksvelder Carl Crawford bij, die eveneens voor zeven jaar tekent en daarvoor 142 miljoen ontvangt.

Na een lange onderhandeling hebben de Yankees het contract van clubicoon Derek Jeter met drie seizoenen verlengd. De 36-jarige speler ontvangt daarvoor 51 miljoen dollar.

Jeter, die al zijn gehele carrière in New York speelt en in 2001 een 10-jarig contact tekende ter waarde van 189 miljoen, had aanvankelijk fiks hoger ingezet.

Daarmee zijn de Yankees nog niet uitgewinkeld. Werper Cliff Lee moet de ploeg komen versterken. Voor de tweevoudige All Star is de club bereid flink te betalen.

De Yankees hebben hem een eerste aanbod gedaan van iets minder dan 140 miljoen dollar voor de komende zes seizoenen.