AMSTERDAM - Ook de naam van Laurence Docherty ontbrak in de 24-koppige selectie van bondscoach Paul van Ass die toewerkt naar het EK van augustus in Mönchengladbach.

De 30-jarige middenvelder van Bloemendaal heeft, in tegenstelling tot zijn generatiegenoten Ronald Brouwer, Geert-Jan Derikx en Rob Reckers echter nog aardige vooruitzichten om terug te keren in het Oranjeshirt. De bondscoach gaf het al aan: Docherty wordt in de gaten gehouden.

"Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld dat ik nu niet bij de groep zit", vertelt Docherty in De Volkskrant. "Maar ik heb alle begrip voor de beslissing van de bondscoach. Het heeft ook geen zin om bij het Nederlands elftal te zitten, als je je niet voor honderd procent kunt geven."

Eindpunt

"Gevoelsmatig hoor ik er ook gewoon bij als ik fit ben. Er zijn nu een paar jongens die hebben gehoord dat ze niet meer in het Nederlands elftal zullen komen. Dat is voor hun heel jammer, maar ik moet me op mezelf concentreren. Bewijzen dat ze niet om mij heen kunnen."

"Ik heb duidelijk aangegeven dat ik graag zo lang mogelijk door wil en dat Londen voor mij geen eindpunt is. Maar dat besluit is niet aan mij. Het enige dat ik kan doen, is fit worden en zorgen dat ik goed genoeg ben."

"Als je niet wordt geselecteerd, kun je boos worden en roepen dat de bondscoach het niet snapt. Ik denk niet zo. Ik probeer mijzelf bij tegenslag altijd zo snel mogelijk weer op te rapen om het opnieuw proberen. Dan kan ik mezelf achteraf tenminste geen verwijten maken."