AMSTERDAM - Rafael van der Vaart heeft het in 2010 tot meest gezochte Nederlandse beroemdheid geschopt, Ajax tot meest gezochte club.

Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde lijst van de meest ingevoerde zoektermen dit jaar op Google.

Van der Vaart maakte afgelopen een zeer succesvolle overstap van Real Madrid naar Tottenham Hotspur en geniet in Engeland inmiddels een enorme populariteit.

Behalve de meest ingetikte Nederlandse beroemdheid, is Van der Vaart ook de meest aangeklikte speler uit het Nederlands elftal.

Ajax

Ondanks het feit dat voetbalclub Ajax in de eredivisie allesbehalve bovenaan staat, is de club op Google wel het succesvolst.

De nummer twee op de Google-zoeklijst is meer conform de realiteit FC Twente. Gevolgd door de in de echte wereld koploper, PSV.

Oranje

Bij de spelers van het Nederlands elftal is het na Van der Vaart de beurt aan de man van Yolanthe; Wesley Sneijder.

Hij won afgelopen seizoen met Internazionale de Champions League, de landstitel en de Italiaanse beker en werd met Nederland tweede op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Sneijder was dit jaar ook genomineerd als voetballer van het jaar.

De geblesseerde Arjen Robben van Bayern München staat op drie. Gregory van der Wiel van Ajax promoveerde naar een vierde plek; hij is een fervent Twitteraar.