AMSTETRDAM - De hockeysters die door bondscoach Max Caldas zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje hebben afgelopen maandag en dinsdag hun eerste twee trainingsdagen onder het bewind van de nieuwe keuzeheer erop zitten. Maar gehockeyd werd er niet.

Maandag werden de 28 aanwezige internationals – Vera Vorstenbosch ontbrak wegens griep – aan functionaliteits- en coördinatietesten onderworpen.

'‘De informatie we daaruit halen is belangrijk voor de fysio’s om te weten hoe iedereen ervoor staat’', legt Caldas uit.

’s Avonds stond er een groepssessie over persoonlijke effectiviteit op het programma en dinsdag werd er eerst aan krachttraining gedaan en na de lunch gelopen. Op die laatste twee (kracht en lopen) komt de komende tijd het accent te liggen.

Stage

Caldas: ‘'We hebben maandag een start gemaakt met het eerste blok, waarin we vooral veel aandacht hebben voor lopen en kracht, zodat we een goede fysieke basis leggen. Dat blok sluiten we af met een stage, waar natuurlijk wel gehockeyd wordt. Waar die stage is, weet ik nog niet.’'

Behalve dat de Argentijn de afgelopen dagen meer inzicht heeft gekregen in de fysieke gesteldheid van zijn selectie, was hij ook gewoon blij dat hij eindelijk met zijn speelsters aan de slag kon.

'‘Je wilt als coach graag je mensen bij je hebben en samen ergens aan werken. Zeker als je net een nieuwe groep hebt. Dit voelt wel een beetje als een echt begin.’'