AMSTERDAM - Paul Valkenburg heeft de Unibet Open Londen 2010 op zijn naam geschreven. De pokerspeler begon dinsdag als enige Nederlander aan de finaletafel en troefde daar zijn acht tegenstanders af.

In het sluitstuk van het vier dagen durende toernooi bleek Valkenurg te sterk voor de Hongaar Yordan Mitrentsov. Door de zege kan de 28-jarige pokeraar uit het proteam van Unibet iets meer dan 100.000 Engelse ponden bijschrijven op zijn bankrekening.

In de beslissende hand ging Valkenburg met aas-koning het gevecht aan tegen aas-boer van de Hongaar. Op de flop, de eerste drie kaarten op tafel, verscheen als tweede kaart een boer. Als derde kwam echter meteen een koning. Die kaart werd niet meer overtroffen door Mitrentsov.

Vlekkeloos

Het toernooi verliep niet vlekkeloos voor de Nederlander. Op de eerste dag was de in Valencia woonachtige speler een aantal keer dichtbij uitschakeling. Hij wist vanuit een kleinere stack echter meerdere keren terug te keren.

"Dit is echt een mooi moment, ik ben superblij", jubelde Valkenburg na het behalen van zijn eerste overwinning op een groot toernooi. "Ik heb er dit jaar al een paar keer dichtbij gezeten, het is fantastisch om het dan zo af te sluiten."

Trauma

Voor het proteam van Unibet was het driemaal is scheepsrecht. Zijn teamgenoten Marco Adams (Praag 2009) en Tim van de Riet (Madrid 2008) stonden eerder ook in een heads up-situatie van een finale in een Unibet Open. Beide spelers slaagden er uiteindelijk niet in de titel binnen te slepen.

"Ik grapte van te voren al dat wij niet kunnen stoppen voordat we een keer eentje gewonnen hebben", lichtte Valkenburg na zijn zege toe. "Ik ben blij dat wij als team dit trauma hebben kunnen wegspoelen. Ik denk dat het een lange nacht gaat worden."