AMSTERDAM - Darter Raymond van Barneveld keert terug bij zijn oude manager Ad Schoofs. De twee stonden aan de basis van de dartshype eind jaren negentig, maar beëindigden vijf jaar geleden hun samenwerking toen Barney overstapte van de traditionele dartsbond BDO om zijn geluk te beproeven bij de PDC.

Die laatste bond is waar de levende legende Phil Taylor de dienst uitmaakt. De Nederlander kende twee goede jaren, hij versloeg Taylor zelfs in de WK finale begin 2007, maar daarna kwam de klad erin.

Taylor bereikte een vorm waarin hij drie jaar lang zijn tegenstanders, ook 'Barney', van het bord vaagde en bijna ieder toernooi won waaraan hij deelnam. Van Barneveld werd er moedeloos en haast depressief van, meldde hij tegenover NUsport.

Rampjaar

Hij sloot zijn rampjaar 2010 (geen toernooizege, chantagezaak) af met zijn eerste toernooiwinst in ruim twee jaar toen hij afgelopen weekeinde met landgenoot Co Stompe wereldkampioen koppels werd. Van Barneveld besloot kort daarna weer in zee te gaan met Schoofs.

"Het is niet zo dat mijn oude management niet goed is gebleken, maar ja, Martin Jol is volgens mij ook geen slechte trainer. Ad is de enige gebleken die bij mij de juiste snaar kan raken en ik hoop dat we samen een positief 2011 tegemoet gaan."

In de kerstspecial van NUsport staat een uitgebreid interview met Raymond van Barneveld. Het nummer ligt vanaf dinsdag 14 december in de winkel en is nu al online te bestellen.