Elke week wordt in het magazine NUsport een bekendheid uit de voetbalwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Op dinsdag verschijnt op de website diens reactie op stelling nummer elf. Deze week geeft tennisvader Gerald Vanenburg zijn mening.

11. Het leven wordt nooit meer zo mooi als in 1988.

“Er zijn zoveel dingen in het leven belangrijker dan voetbal. Denk niet dat ik de hele dag aan 1988 zit te denken. Al is het winnen van het Europa Cup 1 en het EK in één jaar iets unieks."

"Ik stond er tijdens mijn loopbaan echter nooit bij stil, het was bijna een vanzelfsprekendheid. Ik had zoveel talent, ging er vanuit dat de successen zouden komen."

"In dat opzicht geniet ik veel meer van de prestaties van mijn dochters. Ik maak hun ontwikkeling veel bewuster mee. Stel dat de jongste ooit in een Grand Slam staat en de oudste haar studie Internationaal Recht aan de Universiteit van Maastricht afrond. Dat zou me zo trots maken."

Afzien

“Ik kan ook niet zeggen dat 1988 het mooiste jaar uit mijn carrière was. Succes bepaalt niet alles. In Japan heb ik bij Júbilo Iwata ook een prachtige tijd gehad. Dat was een hele beleving. Zo ver weg, dan moet je het zien te redden met je gezin."

"Dat heeft iets heel moois. Ik heb daar ook leren afzien. De eerste twee maanden zat ik alleen in een hotel. Geen lolletje. Het zijn ervaringen waar ik later veel aan gehad heb.”

De antwoorden van Vanenburg op de tien overige stellingen zijn te lezen in het nieuwe nummer van het NUsport-magazine, dat nu in de winkel ligt en online te bestellen is.

Vanenburg gaat daarin onder meer in op de stelling dat Ajax er een zooitje van maakt, dat hij niet in de wieg is gelegd voor het trainerschap en dat PSV zonder Ibrahim Afellay geen kampioen wordt.