AMSTERDAM - In de tweede ronde van de Qualifying School is Tim Sluiter de enige Nederlander die na twee ronden binnen de benodigde top-20 staat.

Sluiter opende vrijdag met een ronde 73 (+1) en voegde daar zaterdag een ronde 72 aan toe.

Met zijn score staat Sluiter halverwege op de gedeelde dertiende plaats. Omhoog kijken mag ook, want de top-5 is slechts twee slagen weg.

Op de andere banen hebben de Nederlanders het moeilijker. Richard Kind deed de tweede ronde op El Valle goede zaken.

De speler van Golf Team Holland liet een ronde 69 (-2) noteren, waarmee hij na zijn openingsronde 74 (+3) op +1 voor het toernooi staat en de 26e plaats deelt.

Ook Joost Steenkamer speelt op El Valle en deed eveneens goede zaken. Met een ronde 70 (-1) staat hij een slag achter Kind en twee slagen achter kwalificatie.

Hacienda del Alamo

Op Hacienda del Alamo verbetere Jurrian van der Vaart zich een slag ten opzichte van de eerste dag.

Met een totaal van -1 staat hij op de 32e plaats, twee slagen van kwalificatie en dus heeft hij nog alle kans om zich de komende twee dagen te kwalificeren.

Een stuk minder rooskleurig ziet het er uit voor Wil Besseling.

De Noord-Hollander stond na de eerste dag allerlaatste, verbeterde zijn score de tweede dag wel, maar zijn positie niet. met een totaal van +12 bezet hij nog steeds de laatste plek.

Van Costa Ballena zijn op dit moment nog geen scores bekend. Inder van Weerelt opende de eerste ronde daar goed met een drie onder par 69.