DÜSSELDORF - De Nederlandse tafeltennisser Danny Heister maakt op 39-jarige leeftijd zijn rentree.

De veelvoudig Nederlands kampioen komt vrijdag in de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Angers Vaillante TT in actie voor zijn club Borussia Düsseldorf. Heister werkt als trainer bij de Duitse topclub.

Noodgeval

Heister moet zelf weer aan de bak omdat zijn Duitse spelers Christian Süss en Timo Boll niet inzetbaar zijn. ''Die wedstrijd in Frankrijk gaat nergens om, we zijn namelijk al geplaatst voor de volgende ronde'', liet Heister woensdag weten.

''Ik sta voor noodgevallen op de lijst als vijfde speler. Beter ik, dan de voorzitter van de club. Als ik aan de tafel sta, ben ik net zo heet als vroeger.''

Records

De voormalig bondscoach van Oranje liet tevens doorschemeren dat hij overweegt weer een keer deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Heister heeft 32 nationale titels op zijn naam staan. Twee jaar geleden verdrong hij Bettine Vriesekoop, die dertig titels veroverde, als recordhouder.

Toch lonkt nog een record voor Heister, die daar naar eigen zeggen gek is op zulke statistieken. Bert van der Helm staat op twaalf nationale titels in het enkelspel, Heister heeft er elf.

''De spanning, het toeleven naar zo'n weekeinde; dat mis ik nu wel eens. Ik denk er wel eens over om weer aan de NK mee te doen. Ik kan nog wel een balletje slaan, maar voorlopig is dat niet aan de orde.''

Fit

Ook op 39-jarige leeftijd voelt Heister zich fysiek nog in staat een wedstrijd op niveau te spelen.

''Ik ben heel fit. Ik train wel wat minder, maar sta nog steeds elke dag in de zaal. Ik ga er vrijdag in de Champions League het beste van maken.''

Heister nam deel aan de Olympische Spelen van 1996, 2000 en 2004. In 2002 veroverde hij samen met zijn dubbelspelpartner Trinko Keen brons op de Europees kampioenschappen.