AMSTERDAM - De negende speelronde van de Rabo Hoofdklasse vrouwen zit erop. Zoals elke week de belangrijkste gebeurtenissen kort op een rijtje.

Amsterdam – Laren 2-2 (1-2)

Binnen tien minuten stond Laren op een 2-0 voorsprong, door onder meer Kim Lammers (foto). Op slag van rust kwam Amsterdam terug in de wedstrijd en hoewel de thuisploeg in de tweede helft de creativiteit miste om het Laren echt moeilijk te maken, sleepte het toch een punt uit het vuur.

>>Klik hier voor de details

 

HGC – Pinoké 0-1 (0-1)

Nicole Arrold trof in de eerste helft doel voor de ploeg van Etienne Spee en die treffer kwam de thuisploeg in het verloop van de wedstrijd niet meer te boven. Pinoké is hot, HGC blijft onderin spartelen.

>>Klik hier voor de details

 

SCHC – Oranje-Zwart 3-2 (1-0)

Zowaar twee tegendoelpunten voor koploper SCHC, dat in de tweede helft een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Claire Verhage bezorgde de Bilthovense ploeg in de slotminuut echter alsnog de zege.

>>Klik hier voor de details

 

Klein Zwitserland – Den Bosch 0-2 (0-1)

Voor de rodelantaarndrager was er geen eer te behalen tegen de regerend landskampioen en nummer twee van de ranglijst. Maar KZ hield de schade beperkt en dat geeft de Haagse vrouwen wellicht vertrouwen voor de toekomst.

>>Klik hier voor de details

 

Rotterdam – Hdm 3-3 (1-2)

Eindelijk weer een puntje voor Hdm, dat vijf wedstrijden op rij verloor. Rotterdam herstelde zich voor eigen publiek enigszins van de volgens coach Caroline van Nieuwenhuyze totale 'offnight' van woensdag tegen OZ.

>>Klik hier voor de details

 

Kampong – Hurley 1-2 (1-0)

Kampong liet zich op eigen veld in de slotfase verrassen door Hurley, de Amstelveense promovendus die dit keer niet alleen applaus maar ook punten oogstte.

>>Klik hier voor de details