AMSTERDAM - In de Rabo Hoofdklasse mannen was het de dag van de strafcornerspecialisten. De belangrijkste gebeurtenissen van de tiende speelronde en de gevolgen kort op een rijtje.

HGC - Oranje-Zwart 2-3 (1-3)

De Eindhovense koploper stond na 34 minuten, mede dankzij twee rake corners van Mink van der Weerden, op een comfortabele 3-0 voorsprong, maar zag HGC in het verloop van de wedstrijd nog angstig dichtbij komen.

>>Klik hier voor de details

Tilburg - Hdm 1-0 (0-0)

Een rake strafbal van strafcornerspecialist Kewali Zonneveld bezorgde Tilburg de eerste zege van het seizoen. Een broodnodige overwinning, want het gat tussen de Brabanders en nummer elf Hdm is nu nog maar twee punten.

>>Klik hier voor de details

Bloemendaal - Den Bosch 3-3 (1-2)

Drie keer kwam laagvlieger Den Bosch op 't Kopje op voorsprong, maar in de 61e minuut stelde Olmer Meijer uit een strafcorner toch een puntje veilig voor de landskampioen.

>>Klik hier voor de details

Laren - Kampong 4-2 (2-2)

Het duel tussen de sleepkoningen Luke Doerner en Melchior Looijen eindigde onbeslist, maar Laren won wel van Kampong. Dankzij twee Gooise velddoelpunten.

>>Klik hier voor de details

Pinoké - Rotterdam 1-5 (0-1)

Door overvloedige regenval werden de laatste achttien minuten van dit duel op een ander veld gespeeld. Het maakte Rotterdam allemaal niets uit. De ploeg van coach Hans Streede boekte door onder meer drie rake corners van Roderick Weusthof een belangrijke zege en is ten koste van Pinoké opgeklommen naar de vierde plaats.

>>Klik hier voor de details

SCHC - Amsterdam 0-8 (0-3)

Geen centje pijn voor Amsterdam in Bilthoven. Met dank aan de strafcorner van Taeke Taekema (foto), die voor zes treffers (waaronder twee strafballen) tekende. Amsterdam heeft zich inmiddels stevig in de top drie genesteld, SCHC glijdt na de verrassend goede seizoenstart steeds verder af op de ranglijst.

>>Klik hier voor de details