ROTTERDAM - De huidige middenmoter SC Heerenveen hoort minimaal thuis in de subtop van de eredivisie. Die ietwat gewaagde conclusie kwam van trainer Ron Jans zondag na de verdienstelijke 2-2 in De Kuip tegen Feyenoord.

''Maar dan moeten we wel zo blijven spelen als in deze wedstrijd. Dus niet alleen tegen Feyenoord of als we eens een keer keer goed kwaad zijn geworden op de ploeg'', lichtte Jans toe.

De trainer van sc Heerenveen pakte zijn spelers hard aan na de pijnlijke bekernederlaag dinsdag thuis tegen NAC Breda (0-2).

Topscorer Bas Dost (zeven treffers) en Luciano Narsingh moesten hun basisplaats afstaan aan Viktor Elm en Mika Väyrynen. Uitgerekend beide vervangers kwamen in De Kuip tot scoren.

Stabieler

''Ik ben als trainer op zoek naar vastigheid, naar de juiste instelling en naar een stevige verdedigende organisatie'', gaf Jans aan. ''We moeten gewoon nog stabieler worden. Maar hier zit nu een heel tevreden man. De accenten die we na de wedstrijd tegen NAC bij de groep hebben neergelegd, zijn eruit gekomen.''

Jans: ''Ik wil elke training en wedstrijd terugzien dat we met elkaar beter willen worden. Bij Bas Dost zie ik dat nog te weinig. Hij moet indien nodig ook het vuile werk opknappen. Zijn omschakeling naar verdedigend werk is nog onvoldoende.''

''Maar begrijp me niet verkeerd: ik vind Bas een goede spits. Er valt echter nog veel te winnen bij hem.''