WARSCHAU - Tafeltennisster Li Jiao maakt nog steeds kans op de eindzege in het Poolse Open, dat onderdeel uitmaakt van de ITTF Pro Tour. De Nederlandse bereikte zaterdagmiddag in Warschau de halve eindstrijd.

In de derde ronde versloeg Li Jiao de Zuid-Koreaanse Mi Soon Kang (4-2), daarna volgde in de kwartfinale een afgetekende zege (4-0) op de Roemeense Elizabeta Samara: 11-5 15-13 11-9 11-8.

In de halve eindstrijd staat Li Jiao zondag tegenover de Roemeense Daniela Dodean, die met 4-1 afrekende met de Japanse Haruna Fukuoka.

Li Jie kon het voorbeeld van haar dubbelspelpartner niet volgen. Voor de Nederlandse was de derde ronde het eindstation, 1-4 voor de Duitse Irene Ivancan.

Dubbelspel

Li Jie en Li Jiao liepen 's avonds de finale van het dubbelspel mis. Het Nederlandse tweetal verloor in de halve eindstrijd met 3-4 van het Japanse duo Haruna Fukuoka en Reiko Hiura.

Li Jiao en Li Jie maakten nog wel een achterstand van 3-1 in games goed, maar de beslissende game ging met 11-8 naar het Japanse paar.