Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Luiten zakt naar negende plaats op Singapore Open

SINGAPORE - Joost Luiten is zaterdag na de derde ronde van het Singapore Open teruggezakt van een gedeelde tweede naar de negende plaats.
Door ANP

De Bleiswijker leverde een ronde van 73 slagen af en kwam daarmee tot een totaal van 205 slagen. De Australiër Adam Scott gaat aan de leiding met 199 slagen.

Luiten moest zaterdag eerst nog zes holes van de tweede ronde afmaken. Vanwege de invallende duisternis moest hij zijn wedstrijd vrijdag voortijdig afbreken. Hij leverde na de tweede ronde een scorekaart van 64 slagen in en eindigde daarmee als gedeeld tweede.

Luiten moest daarna verder met de derde ronde. Maar hij kon daarin zijn goede spel uit de tweede schifting niet vasthouden. Hij heeft echter nog wel uitzicht op een eindklassering in de top tien.

Solide

Luiten had het lastig in de slotfase van de derde ronde, maar was niet ontevreden. ''Het is natuurlijk balen van hole 16 en 17 vandaag, maar ik speelde weer solide, kreeg alleen de ballen net niet dicht genoeg bij de vlag.''

Hij had een late start en speelde daardoor samen met leider Scott en de Brit Ian Poulter, nu gedeeld tweede in de tussenstand. ''Het was een goede ervaring om in de laatste flight te starten en met twee grote namen te spelen."

"Zij deden eigenlijk niet veel anders dan dat ik deed, alleen een of twee putts holen voor birdie. Het is goed om te zien hoe zij deze baan spelen en dat het niet super bijzonder is, behalve dat ze geen grote fouten maken. Morgen de laatste dag en dan gaan wij proberen zo hoog mogelijk te eindigen.''


Lees meer over:

Joost Luiten

Aanbevolen artikelen