ALKMAAR - Trainer Ernest Faber van FC Eindhoven hoopte dat AZ woensdag een slecht dag zou hebben. ''Alleen dan maak je kans tegen dit AZ'', aldus de oefenmeester.

Zijn ploeg verloor het bekerduel met AZ in Alkmaar kansloos met 3-0. ''We hoeven ons niet te schamen'', meende de trainer van de nummer acht uit de Jupiler League.

''We hebben er een wedstrijd van proberen te maken. We moeten gewoon inzien dat we als ploeg tekortkomen. We kunnen we met opgeheven hoofd naar huis.''

'Reguliere overwinning'

AZ-trainer Gertjan Verbeek sprak van een reguliere overwinning. Hij wilde niet loslaten of hij zonder de absentie van spits Jonathas eveneens met de Italiaan Graziano Pellè in de basis was gestart.

Jonathas vertrok wegens privé-omstandigheden naar Brazilië. ''Dat is voor jou een vraag en voor mij een weet'', aldus Verbeek, die de tegenstander roemde om de positieve spelopvatting.

''Zij bleven voetballen en probeerden er een wedstrijd van te maken. Wij bleven geconcentreerd spelen, waardoor de 3-0 een logische uitslag is.''