Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Elson werpt Jazz naar NBA-zege op Heat

MIAMI - De basketballers van Utah Jazz hebben dinsdag (plaatselijke tijd) nipt van Miami Heat gewonnen in de Amerikaanse NBA: 116-114. De zege kwam tot stand in de verlenging.
Door ANP

Uitblinker bij Jazz was Paul Millsap met 46 punten. De Nederlander Francisco Elson speelde 6 minuten mee, maar bezegelde wel de winst met twee rake vrije worpen.

Millsap forceerde de extra speeltijd door in de slotseconde van de reguliere speeltijd nog in de rebound te scoren, waardoor de stand op 104-104 kwam. Utah Jazz had in het duel een achterstand van 22 punten goedgemaakt.

Bij Heat speelde vooral Dwyane Wade sterk; hij was goed voor 39 punten. LeBron James produceerde een zogeheten 'triple double': 20 punten, 14 assists en 11 rebounds.

New Orleans

New Orleans Hornets boekte zijn zevende overwinning op rij door LA Clippers met 101-82 opzij te schuiven. Dat is een clubrecord. Zes spelers van de Hornets scoorden dubbele cijfers, van wie Willie Green met 19 punten de meeste.

Kampioen Los Angeles Lakers won al voor de achtste keer op rij. Onder aanvoering van Kobe Bryant, die 33 punten maakte, ging de ploeg met 99-94 over Minnesota Timberwolves heen.


Lees meer over:

Miami Heatutah jazz

Aanbevolen artikelen