AMSTERDAM - Marlies Verbruggen verloor zondag met haar club Kampong de thuiswedstrijd tegen HGC. De aanvaller, sinds 2008 bij de Utrechtse vereniging speelt, ziet dat haar team een uiterst wisselvallig seizoen doormaakt.

In de eerste vier competitieduels haalde Kampong slechts één puntje. De twee duels daarop werden wel gewonnen door de play-off-deelnemer van vorig seizoen.

HGC, tot zondag hekkensluiter, leek voor de ploeg van Derk Marijnen de ideale tegenstander om de zegereeks te vervolgen, maar niets bleek minder waar. Kampong verloor, met 2-1.

Te laat

"We zijn te laat begonnen met vechten", verzucht Verbruggen. "Dat deden we pas aan het einde van de tweede helft, terwijl we dat al voor rust hadden moeten doen. Ook de passing en de aanname konden veel beter. Tsja, de wisselvalligheid hoort voorlopig bij het nieuwe, jonge en onervaren Kampong."

Bij de Utrechtsen is het vaak stil in het veld. Het gebeurt dit seizoen niet vaak iemand verbaal het voortouw neemt. "Het is moeilijk om tegen iemand te zeggen dat zij verbaal de leiding moet nemen, als dat van nature niet zo in je zit. Er staat een nieuw team, we moeten elkaar leren aanvoelen."

Eigen rol

"Ook mijn eigen rol is inmiddels veranderd. Ik ben nog maar een van de weinigen die over is van de groep waarmee Derk (Marijnen, red.) drie jaar geleden begon. In het begin moet je aarden en leren van anderen. Nu ben ik een van de meiden die hier het langste zit."

"We willen er als team staan. Niet alleen tijdens wedstrijden en trainingen, maar ook daarna. Donderdag na training eten we bijvoorbeeld samen. Zetten we kaarsjes op tafel, maken we er wat gezelligs van. We moeten met deze groep bouwen aan het Kampong van de komende jaren."