Elke week wordt in het magazine NUsport een bekendheid uit de voetbalwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Op dinsdag verschijnt op de website diens reactie op stelling nummer elf. Deze week geeft Ajax-middenvelder Eyong Enoh zijn mening.

11. Het is terecht dat de Nederlandse regering gaat besparen op ontwikkelingssamenwerking.

“Ze zullen hun redenen hebben. Het is ook niet altijd goed om geld te geven aan arme landen.''

''Ik vind: geef mensen geen vis, maar leer ze te vissen. Mensen moeten zichzelf kunnen onderhouden. Een kind moet ook op zijn eigen benen leren staan.''

''Er moet goed nagedacht worden over hoe je landen het best kunt helpen. Het kan allemaal veel effectiever. En arme landen moeten het ook zelf doen, niet altijd hun hand ophouden.''

“Als ik naar de problemen in Afrika kijk, maakt dat me niet verdrietig. In de hele wereld zijn er problemen. Ook in Nederland. Wat is het verschil? Een probleem is een probleem. Het is maar wat je gewend bent. Nergens is men tevreden, iedereen wil meer.”

De antwoorden van Enoh op de tien overige stellingen zijn te lezen in het nieuwe nummer van het NUsport-magazine, dat nu in de winkel ligt en online te bestelllen is.

Enoh gaat daarin onder meer in op de vormcrisis van hem en Ajax, de dood van zijn vader en een eventueel nieuw contract in Amsterdam.