AMSTERDAM - In de zesde speelronde van de hoofdklasse vrouwen waren alle ogen gericht op de topper tussen nummer twee Den Bosch en koploper SCHC. Maar er gebeurde uiteraard veel meer in de hoogste hockeyafdeling.


Den Bosch - SCHC 1-1 (0-0)
Stichtse verzuimde om vlak voor rust op voorsprong te komen; Caia van Maasakker pushte eerst een strafbal op de lat, mocht ’m overnemen en stuitte toen op goalie Lizzy Koeton. Na de pauze werd er wel gescoord aan de Oosterplas, een winnaar leverde dat echter niet op. Het eerste puntenverlies voor SCHC is een feit.
>>Klik hier voor de details


Klein Zwitserland - Kampong 1-2 (0-0)
Alessia Padalino zetten KZ vlak na de pauze op voorsprong maar het bleek voor de Haagse ploeg onvoldoende om de eerste seizoenszege te boeken. Kampong lijkt het lek boven te hebben en kan weer voorzichtig omhoog gaan kijken.
>>Klik hier voor de details

Hurley - Rotterdam 2-2 (0-1)
Twee keer kwam Rotterdam, dat moeilijk is te verslaan maar nog niet heeft gewonnen dit seizoen, op voorsprong. Maar Hurley weigerde voor eigen publiek te capituleren en pakte via Dorith Claushuis alsnog een punt.
>>Klik hier voor de details

Laren - Hdm 4-1 (1-0)
Laren, dat Kim Lammers weer het leeuwendeel van de doelpuntenproductie voor haar rekening zag nemen, had geen kind aan Hdm. De Haagse ploeg, zonder de donderdag opgestapte coach Wessel Verhoeff, wist pas bij een 4-0 achterstand iets terug te doen via Mascha Kimman.
>>Klik hier voor de details

Pinoké - Oranje-Zwart 2-1 (0-1)
Eindelijk drie punten voor Pinoké dankzij een late treffer van Bob Dirks. Het zal het zelfvertrouwen van de ploeg van Etienne Spee meer dan goed doen. Bij Oranje-Zwart, dat via Willemijn Willemse na een half uur op voorsprong kwam, zal de stemming er na deze vierde nederlaag op rij niet beter op worden.
>>Klik hier voor de details

HGC - Amsterdam 1-7 (0-1)
Amsterdam had dit seizoen veel moeite met scoren, maar daar had de landskampioen van 2009 in Wassenaar geen last van. Fieke Holman zette haar ploeg in de eerste helft uit een strafcorner op het juiste spoor, na de pauze liep de score snel op. Amsterdam kruipt naar de top, HGC blijft onderaan bungelen.
>>Klik hier voor de details