TERRASSA - Niet alleen de 12-0 zege van Bloemendaal op het Wit-Russische Stroitel Brest was memorabel, ook entree van doelman Mike Claushuis leverde gesprekstof op. De reserve-goalie mocht na 35 minuten zijn opwachting maken als vervanger van Jaap Stockman.

"Nee, dit waren niet mijn eerste EHL-minuten", lacht Claushuis na de monsterscore. "Ik heb ook al een keer tegen Poznan gekeept. En ook vorig seizoen, in Parijs, heb ik gespeeld. Ook toen tegen een Oostblokker trouwens."

"Maar dit is de eerste keer dat er tijdens de EHL niets geks gebeurd als ik aan het keepen ben. Of ik krijg een rare tegengoal, of ik kom vreemd in beeld. Maar zaterdag viel het volgens mij mee. Mijn fobie in de EHL is weg, ha ha."

Verrassing

Een echte verrassing was zijn invalbeurt niet. "Ik had er vooraf al een beetje met Japie over gesproken. En ja, dan weet je op de bank wel dat als het goed gaat met de score, de kansen groeien."

"Aan het eind van de tweede periode vroeg Max (coach Caldas, red.) of ik me in de rust wilde laten inspelen. Het was leuk om in het veld te staan."

Actie

En zowaar doken de zwakke Wit-Russen nog tweemaal op voor de neus van Claushuis. Zo moest de sluitpost in actie komen op een schotje en een, weliswaar bijzonder slap ingepushte, strafcorner.

"Prima dat er af en toe wel wat te doen was. Ik bedoel, het is toch leuker om twee ballen te krijgen dan geen enkele."