AMSTERDAM - Ook in de derde en laatste ronde van het WK voor Landenteams ging het niet goed met het Nederlandse drietal. Na de teleurstellende tweede ronde had captain Gordon Machielsen hoop dat Robin Kind, Fernand Osther en Daan Huizing een betere start van de laatste achttien holes zouden hebben.

Dat was echter niet het geval. In het vanwege slecht weer op vrijdag tot 54 holes ingekorte kampioenschap staat Nederland nog steeds gedeeld dertigste, de plaats die het team ook na 36 holes innam.

Bij het invallen van de duisternis was Huizing na zes holes met twee birdies en een double bogey level par, stond Fernand Osther na negen holes vier boven par (vier bogeys) en had Robin Kind na zes holes een totaal van vijf boven par achter zijn naam. Dat was het gevolg van drie bogeys en een double bogey.

Wereldkampioen

Dat bracht Nederland op een voorlopig totaal van zestien boven par en zoals gezegd een gedeelde dertigste plaats. Sinds de start van het WK in 1958 was een 28ste plaats in zowel 1964 als 1976 het slechtste resultaat.

Sinds 1990 eindigde Nederland nooit buiten de top-15. In 2006 werden Luiten, Besseling en Sluiter in Zuid-Afrika zelfs wereldkampioen en in 2008 eindigde Oranje op de zevende plaats.