OKAYAMA - Tom Coronel verlaat het Japanse Okayama na alle tegenvallers in de kwalificatie en race 1 alsnog met een lichte glimlach. De Seat-rijder reed vanaf de 21ste startplaats naar de negende op de eindklassering. "Eindelijk ging het zoals ik wilde."

Het einde van zijn slechte WTCC-weekeinde leek aan het begin van race 2 nog niet in zicht. "De wedstrijdleiding had me opeens als 21ste geklasseerd in race 1, terwijl ik als zestiende over de streep kwam", aldus de Huizenaar. "Daarom moest ik ook van die plek starten."

Met het extra obstakel van vijf coureurs rekende Coronel echter snel af. "Het duurde even voor ik iedereen voorbij kwam, maar ik raakte wel in mijn ritme. Ik heb lekker kunnen racen."

Hoewel het weekeinde tot voor de tweede race dreigde uit te lopen op een mislukking, was hij in de steeds slechter wordende omstandigheden helemaal in zijn element. "Het werd steeds natter, eigenlijk was het gewoon linke soep. Overal voelde ik de auto glijden. Maar dat vind ik juist wel leuk."

Macau

Op 20 november staat in het Chinese Macau het slotweekeinde van het WTCC-seizoen op het programma. Een stratencircuit waar de Huizenaar het normaal gesproken altijd goed doet.

"Daar ga ik met een positief gevoel heen. Ik krijg dan een nieuwe motor en ik hoop dat die me wat gaat brengen", besluit Coronel, die met zijn vier gescoorde punten achtste blijft in de stand om het kampioenschap.

Bekijk de video