ARLINGTON - Het eigen publiek bracht het beste in de Texas Rangers naar boven tijdens de zege zaterdag (lokale tijd) in de derde wedstrijd van de World Series op de San Francisco Giants; 4-2. Daarmee is de achterstand in de best-of-seven serie teruggebracht tot 2-1.

Na twee wedstrijden in San Francisco was de World Series verplaatst naar Arlington, de thuisbasis van de Texas Rangers. Het was de eerste World Series wedstrijd ooit voor dit stadion, maar ook voor de regio.

Dat was te merken want er kwamen 52.419 bezoekers af op het treffen met de Giants, een record voor een honkbalwedstrijd in Arlington.

Homerun

Na een 9-0 verlies in de vorige wedstrijd begonnen de Rangers weer als vanouds door het nemen van een vroege voorsprong. In de tweede inning scoorden de Texanen drie punten op een homerun van Rangers-eerste honkman Mitch Moreland.

Moreland moest in de slagbeurt vechten om niet uit te gaan totdat hij eindelijk een bal kreeg waar hij iets mee kon. Die kans liet hij dan ook niet liggen. Daarvoor waren Nelson Cruz, door een hard geslagen tweehonkslag, en Bengi Molina, door vier wijd, al op het honk gekomen waardoor de stand op 3-0 kwam.

In de vijfde inning liet de beste speler van de Rangers, Josh Hamilton, zien dat hij begint los te komen in deze World Series. Na twee matige wedstrijden in San Francisco, waarin hij niet veel produceerde voor de aanval, sloeg hij de bal ver weg voor een homerun. Daarmee bracht hij de stand op 4-0.

Eerste winst

De San Francisco Giants gaven zich echter niet zomaar gewonnen. In de zevende inning konden zij eindelijk wat terug doen op het uitstekende gooien van Rangers-pitcher Colby Lewis. Een iets te matige bal werd door Cody Ross met een homerun afgestraft.

De Giants leken terug te komen in de wedstrijd toen Andres Torres in de daarop volgende inning ook een homerun sloeg. De Rangers wisten echter de voorsprong vast te houden door sterke optredens van hun vervangende pitchers. Hun eerste winst in de World Series ooit was binnen en daarmee ook de hoop de eindzege.

Roel Koolen is een voormalig professioneel honkballer die onder meer in Amerika heeft gespeeld. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie. Voor NUsport volgt hij de play-offs in de MLB op de voet.