OKAYAMA - Tom Coronel heeft zijn mislukte WTCC weekeinde in Japan in de tweede race nog enige kleur kunnen geven. De Seat-coureur reed vanaf de 21ste startplaats als negende over de finish. Dit levert hem vier WK-punten op.

De Zweed Robert Dahlgren kwam als zesde over de streep, maar wordt niet gekwalificeerd omdat hij niet het hele seizoen deelneemt. Coronel schuift hierdoor op naar de achtste plaats.

Vooraan deed Yvan Muller goede zaken in de titelstrijd. De Franse Chevrolet-coureur finishte als derde achter BMW-coureurs Augusto Farfus, die de regenrace won, en Colin Turkington. Zijn twee grote concurrenten Andy Priaulx (BMW) en Gabriele Tarquini (Seat) vielen beiden uit.

Coronel startte door een fout van de wedstrijdleiding als 21ste, nadat hij door een nog onbekende reden in race 1 op die plaats werd geklasseerd. In werkelijkheid kwam de Huizenaar als zestiende over de streep. Het lijkt er op dat er iets mis is gegaan met de meetapparatuur.

Chaos

De race, die vanachter de safetycar van start was gegaan, werd nog eens twee keer geneutraliseerd. Beide keren moest de wagen van de wedstrijdleiding de baan op komen om de marshalls de kans te geven om gecrashte auto's weg te slepen.

Tarquini leek op weg naar de overwinning, nadat zijn leidende teamgenoot en polesitter Michel Nykjaer van de baan schoot. Even later deed de Italiaanse regerend wereldkampioen echter hetzelfde. In tegenstelling tot de Deen kon Tarquini echter niet verder.

Opmars

Even daarvoor was Priaulx al de fout in gegaan. De drievoudig WTCC-kampioen verloor zijn auto bij het aanremmen voor de hairpin en belandde in de grindbak. Daar wist hij zijn wagen niet meer uit te krijgen.

Coronel profiteerde van alle chaos om hem heen en haalde daarnaast zelf lustig in. Hij wist eindelijk de rondetijden te rijden waarnaar hij al de hele dag opzoek was. Zijn opmars stokte op de negende positie, toen met twee ronden te gaan de safetycar nogmaals op de baan verscheen.