OKAYAMA - De eerste race van het WTCC-weekeinde in Japan duurde voor Tom Coronel nog geen halve ronde. De Seat-coureur kwam op het kletsnatte Okayama hard in aanraking met Kristian Poulsen en liep daarbij zware schade op aan zijn Leon TDI.

Met veel moeite wist hij zijn auto als zestiende over de finish te krijgen, op dezelfde plek vanwaar hij de de race begon.

"Freddy Barth en Poulsen waren aan het beuken, waardoor Poulsen van de baan schoot. Toen hij terugkwam ramde hij vol op mijn voorkant", verklaarde Coronel tegenover NUsport. "Mijn schokbreker en velg waren kapot. In feite was het toen uitrijden met een kromme auto."

De Huizenaar peinsde er niet over om zijn auto aan de kant te zetten. Ik hield hem nog op de baan en ik dacht: we zien wel. In deze omstandigheden weet je nooit wat er nog gebeurt."

Niet nodig

Coronel baalt wel van het rijgedrag van zijn Seat-teamgenoot Barth. Hij ziet de Zwitser als de veroorzaker van de crash. "Freddy was zoals gewoonlijk weer te wild. Hij is in de eerste ronde steeds aan het rammen en het rossen. Dat is echt niet nodig."

De monteurs van het Sunred-team hebben de auto inmiddels gerepareerd, waardoor Coronel gewoon kan deelnemen aan de tweede race.