OKAYAMA - De eerste race van het Japanse WTCC-weekeinde op Okayama is gewonnen door de Brit Robert Huff. Tom Coronel zette zijn slechte lijn uit de kwalificatie door en kwam vanaf de zestiende startplaats uiteindelijk op dezelfde positie over de streep.

De race op het voormalige Formule 1-circuit werd verreden onder kletsnatte omstandigheden. Vooraf verklaarde Coronel nog blij te zijn met het Japanse hemelwater, omdat het zijn kansen op een goed resultaat zou verhogen.

Even leek het de goede kant op te gaan voor de Huizenaar. Door veel glijpartijen en crashes van coureurs voor hem, stoomde hij gestaag op richting de top tien.

Schade

Door in de eerste ronde opgelopen schade aan de voorwielophanging kreeg hij zijn eigen tempo echter niet op orde en moest zich halverwege de race richten op de concurrenten achter hem.

Door kleine foutjes en een slecht werkende auto zakten zijn rondetijden verder in. Onder meer de Japanse thuisrijder Yukinori Taniguchi en Volvo's Robert Dahlgren profiteerden. Uiteindelijk zakte de Seat-coureur terug naar zijn startplaats, de zestiende.

Vakkundig

Winnaar Huff, gestart van de derde positie, stuurde zijn Chevrolet vakkundig langs beide BMW-coureurs Andy Priaulx en Augusto Farfus en ging met de zege aan de haal.

Polesitter en nummer twee in het klassement Priaulx hield de schade beperkt en finishte als tweede, gevolg door WK-leider Yvan Muller in zijn Chevrolet. Gabriele Tarquini raakte even een bandenstapel en kwam niet verder dan de zevende plaats. Die plek verschaft de Italiaan wel een startplaats vanaf rij één voor de tweede race.