EINDHOVEN - Trainer Michel Preud'homme van FC Twente beleefde de topper zaterdag tegen PSV als een Champions Leaguewedstrijd.

''Als ploegen zo dicht bij elkaar zitten, gaat het om details. Die zijn vandaag onze kant op gevallen'', constateerde de Belgische oefenmeester na de zwaarbevochten zege (0-1).

Twee stijlen

Volgens Preud'homme was de wedstrijd in Eindhoven een botsing van twee stijlen. ''Er stonden twee ploegen op het veld die beide geheel in hun eigen stijl hebben gespeeld. PSV was veel aan de bal, Twente zocht meteen elke keer de diepte als het de bal had."

"Iedereen heeft zijn taak perfect uitgevoerd. Ik hoorde net dat het heel lang geleden is dat Twente hier in Eindhoven heeft gewonnen, dus we zijn allemaal heel blij'', aldus Preud'homme. De laatste zege van Twente bij PSV dateerde van 1973.

Janssen

Preud'homme benadrukte de rol die Theo Janssen had gespeeld. ''Hij speelde op een iets andere positie, maar was zowel offensief als defensief heel sterk.''

Janssen was als controleur op het middenveld belast met de bewaking van Ola Toivonen, die nauwelijks in het spel voorkwam.