AMSTERDAM - Max Caldas kon alleen maar tevreden zijn over de prestaties van zijn Bloemendaal, dat zaterdag in de EHL het dozijn volmaakte tegen Stroitel Brest. De focus van de Nederlandse landskampioen was goed, zo zag de oefenmeester.

"We begonnen super", zag Caldas. "Binnen een minuut stonden we 1-0. Het spel was constant en goed, er zat snelheid in. Het zegt wel wat over het team, dat we door bleven gaan en goed bleven hockeyen."

De 12-0 zege van Bloemendaal was een recordscore in de EHL. Tot vandaag was Rot Weiss Köln in bezit van de hoogste score op Europees niveau, de Duisters wonnen vorig seizoen met 11-1 van het Italiaanse Bra.

"Oh, ik wist helemaal niet dat we een record hadden geboekt", reageert Caldas op de prestatie van zijn ploeg. "Daar zijn we dus helemaal niet mee bezig geweest. Het is leuk voor de jongens dat ze dit behaald hebben."

Maar hebben de Wit-Russen, die vrijdag ook al ruim klop kregen van het Engelse Reading wel wat te zoeken in de EHL? "Ja, hoor. Daar moeten we niet denigrerend over doen. Zij verdienen het ook om hier te staan."