HANNOVER - Jeroen Dubbeldam heeft zaterdag tijdens de German Classics in Hannover de kwalificatie voor de Grote Prijs gewonnen.

De succesvolle Twentse springruiter stuurde de 11-jarige ruin BMC Van Grunsven Simon, het paard dat hem vorige maand naar de hoofdprijs van een kwart miljoen in Calgary droeg, ook in de barrage onberispelijk rond. Hij was bovendien twee seconden sneller dan Michael Whitaker met GIG Amai.

Dubbeldam kreeg een cheque van 7500 euro. Zijn Britse rivaal moest genoegen nemen met 6 mille. De Duitse topper Ludger Beerbaum (Chaman) eindigde als derde.

Marc Houtzager (Opium VS) haalde door een springfout de extra omloop niet. Willem Greve (Ukato) hoorde eveneens een balk in het zand ploffen. Hij overschreed bovendien de toegestane tijd.

Schröder

Gerco Schröder boekte in Lyon, in een van de belangrijkste rubrieken van Equita 2010, een aardig succesje. De Twentste springruiter eindigde in een rubriek uit de Grote Tour, met een hindernishoogte van maximaal 1,55 meter, met de hengst Eurocommerce Pennsylvania als tweede. Dat leverde hem 10.000 euro op.

De hoofdprijs van 15 mille ging naar de Duitser Daniel Deusser, die in dienst rijdt van Stal Tops in Valkenswaard. Hij was met de jonge Zangersheide-ruin Cabreado een kwart seconde sneller dan Schröder. De Braziliaan Bernardo Alves (Vancouver d'Auvrey) eindigde als derde.

Jur Vrieling mocht met Vdl Emmerton door een springfout niet terugkomen voor de extra omloop. Albert Zoer (Uraguay) liep zelfs 13 strafpunten op.