SOTOGRANDE - Robert-Jan Derksen heeft zich in de Andalucia Masters op de befaamde baan van Valderrama gehandhaafd in de top tien.

De Nederlandse golfer bezet na een derde ronde van 72 slagen (+1) met een totaal van 213 (par) de gedeelde zevende plaats. Joost Luiten zette, eveneens met een 72'er, zijn opmars voort. Hij is nu dertiende met 215.

Derksen had het zaterdag, met onder meer een dubbele bogey op de achtste, moeilijk. Hij redde zijn goede klassering echter knap met birdies op de laatste twee holes.

Luiten

Luiten bewandelde de omgekeerde weg. Hij startte weliswaar met een bogey maar maakte dat verderop meer dan goed met vier birdies. Op dat moment was de Bleiswijker Derksen zelfs voorbij.

Problemen op de zestiende hole, waar hij drie slagen verspeelde, en een bogey op de achttiende maakten van een sensationele ronde een redelijke.

Noord-Ieren

Twee Noord-Ieren maken vooralsnog de meeste aanspraak op de hoofdprijs van een half miljoen euro. Graeme McDowell bleef leider maar kreeg op de laatste hole, waar hij een bogey noteerde, gezelschap van zijn landgenoot Gareth Maybin.

Met een totaal van 207 (-6) hebben ze vier slagen voorsprong op de Ier Damien McGrane en de Spanjaard Miguel Angel Jiménez.